Interview zélf Dirk Poot van de Piratenpartij

Dirk Poot in de campagnefilm van de Piratenpartij.

NRC en Google Hangouts bieden je de kans om in een live videochat vragen te stellen aan lijsttrekkers en prominente kandidaat-Kamerleden. Morgenochtend kun je vragen stellen aan Dirk Poot, lijsttrekker van de Piratenpartij.

Vanaf deze week is er elke ochtend tussen 8.30 en 9.00 uur op nrc.nl Direct Den Haag, waarin NRC in samenwerking met Google Hangouts kiezers uitnodigt via hun eigen webcam vanuit huis of van kantoor in debat te gaan met politici. Dit wordt elke ochtend live uitgezonden op nrc.nl/verkiezingen en is hier daarna terug te zien. We zijn van start gegaan met Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Jolande Sap (GroenLinks).

Morgen is het de beurt aan Dirk Poot, die gisteren nog in het nieuws kwam door de datalek bij zijn Piratenpartij.

Hoe doe je mee?

Mail de vraag die jij aan Dirk Poot zou willen stellen naar Direct Den Haag. Wanneer je vraag geselecteerd wordt, nemen wij contact met je op. Je moet wel een webcam en een Google Plus-account hebben, en natuurlijk ‘s ochtends om half negen beschikbaar zijn om je vraag te stellen. Ook is een vaste internetverbinding een aanrader. Via wifi werkt het ook, maar een draadverbinding is doorgaans iets betrouwbaarder.

Vergeet niet je telefoonnummer en het adres van je Google Plus-account mee te sturen, en voeg eerst het Google Plus-account van nrc.nl toe aan je kringen.

Je kunt ook alvast je vragen mailen voor SP’er Sharon Gesthuizen en Alexander Pechtold van D66. Zij volgen in de dagen hierna.

Onze eerste hangout met Van Haersma Buma kun je hieronder terugzien:

    • Marije Willems