Huizenprijzen daalden vorige maand met recordpercentage

De huizenprijzen zijn in juli met een recordpercentage gedaald. De huizen die in die maand verkocht werden, waren gemiddeld 8 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar geleden. Niet eerder sinds het CBS – waar de cijfers vandaan komen – in 1995 begon te meten, was een prijsdaling in een jaar zo groot.

Foto NRC / Arjan de Jongh

De huizenprijzen zijn in juli met een recordpercentage gedaald. De huizen die in die maand verkocht werden, waren gemiddeld 8 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar geleden. Niet eerder sinds het CBS - waar de cijfers vandaan komen - in 1995 begon te meten, was een prijsdaling in een jaar zo groot.

De gemiddelde prijs van een woning was vorige maand 217.000 euro, hetzelfde als acht jaar geleden. De huizenprijzen lagen in augustus 2008 op hun toppunt: ten opzichte van die maand is gemiddelde prijs van een verkochte woning nu met 15 procent gedaald.

    • Peter Zantingh