In beeld

Een wit etentje in New York

Meer dan drieduizend mensen, allen geheel in het wit gekleed, schoven gisteren aan in het Lincoln Center in New York. Vijf uur lang genoten ze van wat deels een flashmob en deels een etentje was. Het flashmobgedeelte hield in dat niemand van de gasten, tot enkele uren voor het voorgerecht, wist waar in de stad zij die avond aan zouden gaan schuiven. Dat het een etentje was, verklapte uiteraard reeds de naam: Diner en Blanc. Een vergelijkbaar evenement werd voor het eerst in 1988 in Parijs georganiseerd en de traditie breidde zich vooral de laatste jaren, veelal door de opkomst van sociale media, wereldwijd uit. Het was de tweede keer dat een Diner en Blanc in New York werd georganiseerd. AFP-fotograaf Andrew H. Walker was erbij en legde het massale, witte etentje vast.