Britse ‘X-Factor’ is weer van start: dit fragment moet je zien

Wij zijn inmiddels doorgegroeid en kijken naar bekende mensen die van de duikplank springen, maar in Engeland doen ze nog altijd aan zangprogramma’s. The X-Factor is weer begonnen en dit fragment viel meteen op: een meisje doet er van alles aan om niet als Pink-imitator te worden gezien, maar faalt daarin. Een ‘nee’ van de jury. Dan volgt de twist.

Zoe Alexander uit Wales ‘doet’ Pink regelmatig voor de kost, maar zou voortaan graag gewoon Zoe Alexander zijn. Een eigen stem, een eigen persoonlijkheid. Voor haar auditie kiest ze echter een Pink-nummer, en dat helpt vanzelfsprekend niet om van het typetje af te komen. Als duidelijk wordt dat ze de volgende ronde niet haalt, gaat het goed mis. Ook haar in de coulissen toekijkende vader (zelf Tom Jones-imitator) moet eraan te pas komen.

The X-Factor UK is afgelopen zaterdag op de Britse zender ITV begonnen aan het negende seizoen. In de jury zitten onder anderen Gary Barlow (Take That) en Nicole Scherzinger (The Pussycat Dolls). Er keken ruim acht miljoen mensen naar, veel minder dan bij vorige seizoenen. De programmamakers (die dit fragment op hun eigen YouTube-kanaal zetten) en Zoe doen er in ieder geval alles aan daar verbetering in te brengen.

Wie na het zien van de uit de hand gelopen auditie behoefte heeft aan een optreden dat wel een happy ending heeft, kan terecht bij de schattige Curtis Golden.

    • Peter Zantingh