Britse overheidswebsites doelwit van Anonymous

A placard of WikiLeaks founder Julian Assange is seen outside the Ecuadorian Embassy in London, Tuesday, Aug. 21, 2012. Julian Assange entered the embassy in June in an attempt to gain political asylum to prevent him from being extradited to Sweden, where he faces allegations of sex crimes, which he denies. Surrounded by British police, Assange stood on the balcony of the embassy on Sunday to make a speech about the case. (AP Photo/Alastair Grant) Een poster nabij de Ecuadoriaanse ambassade pleit voor de vrijlating van Julian Assange. Foto AP / Alastair Grant

Hackers van het collectief Anonymous hebben vandaag hun pijlen gericht op websites van de Britse regering om de wijze waarop die omgaat met Julian Assange te vergelden.

Het hackerscollectief eiste de aanval op Twitter op.

BBC meldt dat de hackers het onder meer hebben gemunt op de website van Downing Street 10 en het ministerie van Justitie. Laatstgenoemde heeft bevestigd dat er “enkele verstoringen” waren, maar dat op de openbare site geen gevoelige informatie te vinden is.

De Britse overheid blijft ondertussen volhouden dat ze verplicht is Assange, die zich ophoudt in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen, aan Zweden uit te leveren, waar hij wordt gezocht in verband met een verkrachtingszaak. De president van Ecuador, Rafael Correa, is bereid hem asiel te verlenen.

    • Dirk Wijnand de Jong