Arrestatie van man uit Bleskensgraaf duidt mogelijk op grote misbruikzaak

De zedenpolitie heeft vorige week maandag een man uit Bleskensgraaf aangehouden voor misbruik van jonge meisjes.

De 49-jarige medewerker van maatschappelijke organisaties in Zuid-Holland heeft mogelijk jarenlang kleine meisjes seksueel misbruikt. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Dordrecht gisteravond bekendgemaakt.

Er is de afgelopen weken twee keer aangifte tegen de man gedaan, maar justitie vermoedt dat er meer slachtoffers zijn. Ook meldden zich twee volwassen vrouwen bij de politie, die zeggen jaren geleden door de man te zijn misbruikt. Die zaken zijn al verjaard.

De gearresteerde man werkte mee aan de organisatie van activiteiten voor kinderen. Ouders van die kinderen zijn gisteren door de gemeente Graafstroom, waartoe Bleskensgraaf behoort, op de hoogte gebracht. Met de informatieavond was gewacht tot de schoolvakanties voorbij waren.

De verdachte is afgelopen donderdag voorgeleid. De rechter-commissaris verlengde zijn voorlopige hechtenis met twee weken. Novum