Adebayor definitief naar Spurs - dat betekent: mooie goals én danspasjes

Emmanuel Adebayor vervolgt zijn loopbaan bij Tottenham Hotspur. Dat maakte Manchester City vandaag bekend. De Londense club zal blij zijn met de ‘nieuwe’ aanwinst, die vorig jaar al op huurbasis voor de Spurs uitkwam. Want mooie doelpunten maken, kan Adebayor. En dansen ook. Kijk maar.

Adebayor vorig seizoen toen hij nog door de Spurs werd gehuurd. Foto Hollandse Hoogte / Back Page Images

Emmanuel Adebayor vervolgt zijn loopbaan bij Tottenham Hotspur. Dat maakte Manchester City vandaag bekend. De Londense club zal blij zijn met de ‘nieuwe’ aanwinst, die vorig jaar al op huurbasis voor de Spurs uitkwam. Want mooie doelpunten maken, kan Adebayor. En dansen ook. Kijk maar.

Overzichtje van goals, acties en overtredingen van Adebayor:

En Adebayor is geen onverdienstelijk danser (net als Asamoah Gyan overigens):

De 28-jarige Adebayor uit Togo scoorde vorig seizoen achttien keer voor de Spurs in 37 optredens. Hoeveel de Londense club voor de aanvaller betaalt, is niet bekendgemaakt.

Adebayor speelde sinds 2009 voor Manchester City, nadat de Citizens hem over hadden genomen van Arsenal. Al na anderhalf jaar werd hij een half seizoen uitgeleend aan Real Madrid en direct daarna een hele jaargang aan de Spurs. Zijn laatste wedstrijd voor City speelde hij dan ook al in december 2010.

    • Niels Posthumus