Maatregelen ABN Amro tegen fraude - ‘schade en ongemak’ voorkomen

Een geldautomaat van ABN Amro in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Foto NRC / Arjan de Jongh

ABN Amro heeft extra maatregelen genomen om klanten die gebruik maken van internetbankieren te beschermen tegen fraude. Zo wordt het moeilijker om geld over te maken naar buitenlandse rekeningen. Dat heeft de bank vandaag bekendgemaakt.

Voor de meeste klanten is het voortaan niet meteen mogelijk om geld over te maken naar een buitenlandse rekening. De procedure hiervoor wordt standaard uitgezet. Klanten kunnen dit vervolgens zelf aanpassen, aldus persbureau Novum.

De bank zegt door de maatregel ‘een hoop schade en ongemak’ te willen voorkomen. Voor klanten die regelmatig geld overmaken naar het buitenland verandert er niets.

Vorige week stelden onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen nog dat internetbankieren via ABN Amro niet altijd veilig is. Klanten die met de e.dentifier2 via een USB-kabel inloggen, zouden gehackt kunnen worden. De bank liet toen al weten meteen maatregelen te hebben genomen.

    • Niels Posthumus