100.000 treinritten meer in 2013 - flink gewijzigde dienstregeling

Foto NRC/Arjan de Jongh

In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen, die op 9 december in werking treedt, zijn 100.000 extra treinritten opgenomen ten opzichte van de huidige dienstregeling. Ook heeft dertig procent van de treinen een nieuwe vertrektijd.

De grote wijzigingen in het spoorboekje komen onder andere door de opening van de Hanzelijn, de spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle, zo schrijft Treinreiziger.nl. Daardoor wordt de reistijd tussen de Randstad en Groningen verkort met 7 tot 15 minuten.

In de nieuwe dienstregeling zijn in totaal negen nieuwe stations opgenomen: Almere Poort, Groningen Europapark, Halfweg-Zwanenburg, Hengelo Gezondheidspark, Utrecht Leidsche Rijn, Hoevelaken, Maastricht Noord, Dronten en Kampen Zuid.

Op de lijnen Zwolle-Groningen, Zwolle-Leeuwarden, Deventer-Hengelo en Eindhoven-Sittard worden meer treinen ingezet. Alle wijzigingen zijn al online terug te vinden.

    • Annemarie Coevert