Uit zeker zestig tenten is gestolen op de Lowlandscampings

Arriverende Lowlandsgasten. Foto Andreas Terlaak

Op de campings van Lowlands zijn afgelopen weekend zeker zestig keer spullen en geld gestolen uit tenten. Vooral tijdens de eerste nacht, van donderdag op vrijdag, vonden veel ‘tentinbraken’ plaats. De politie gaat ervan uit dat het werkelijke aantal tentroven hoger is, omdat veel mensen nog aangifte moeten doen.

De politie is over het algemeen zeer te spreken over het verloop van de zeer hete editie van het muziekfestival in Biddinghuizen, schrijft persbureau Novum. De ongeveer 55 duizend bezoekers kregen niet met grote incidenten te maken. Een slachtoffer uit wel haar frustraties op Twitter na te zijn beroofd op het terrein:

Twitter avatar LolaLeen Lolaatsch Dieven van #Lowlands: ik hoop dat jullie morgen een drie dubbele zonnesteek oplopen en dan sterven! Zoek je eigen geld, eikels!

Dankzij het relatief strenge antidrugsbeleid zijn 160 bezoekers betrapt op gebruik of bezit van drugs. Meestal ging het om kleine hoeveelheden voor eigen gebruik, maar er werden ook zeven dealers opgepakt. Drie van hen zitten nog vast.

Acht mensen werden door de hitte onwel. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis allemaal terugkeren naar het festival. Een bezoeker van het dancefestival Decibel in Hilvarenbeek bezweek afgelopen weekend aan de hitte. Mogelijk waren er ook drugs in het spel.