Weer

Na een extreem warm weekeinde wordt het de komende dagen geleidelijk minder warm. Langs de kust is de afkoeling meteen te merken, landinwaarts blijft het maandag en dinsdag nog zomers warm. Vanaf woensdag wordt het met aantrekkende westenwinden ook in het binnenland minder warm en voor velen een stuk comfortabeler. Het weerbeeld blijft tot het eind van de week redelijk met zon en slechts een enkele bui.

Vanaf zaterdag, het laatste weekeinde van de meteorologische zomer, neemt de kans op buien sterk toe en dalen de temperaturen onder de 20 graden. In een tegenvallende zomer met twee koele maanden schoot het kwik in het afgelopen weekeinde toch extreem hoog uit. Op zaterdag werd het vrijwel overal tropisch warm. In het Limburgse Ell werd het 35,5 graden. Zondag verliep nog warmer.

Dinsdag begint droog met zon en wolkenvelden. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het zuiden toe op nadering van een storing boven Frankrijk. In de namiddag kan in het zuidoosten een flinke regen of onweersbui vallen. Vanavond kan ook elders een bui vallen. Bij een matige zuiden tot zuidwestenwind wordt het 22 graden aan zee en 27 graden in het zuidoosten van het land.