Twente koploper, Altidore topscorer

FC Twente is na twee speelronden in de eredivisie de koploper. De ploeg van coach Steve McClaren won zaterdagavond met 1-0 bij NAC en is de enige club die nog geen punten verspeelde.

Leroy Fer maakte tegen NAC zes minuten na rust het winnende doelpunt voor FC Twente. Fer kopte snoeihard raak uit een corner van Dusan Tadic. FC Twente verzuimde daarna de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, waardoor er toch nog een spannende slotfase ontstond. Douglas werkte de bal in blessuretijd zelfs nog bijna in eigen doel.

PSV heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op Roda JC. In Eindhoven nam het team van coach Dick Advocaat met 5-0 revanche voor de nederlaag tegen RKC in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Kevin Strootman, Ola Toivonen, Abel Tamata (eigen doel), Jeremain Lens en Georginio Wijnaldum maakten de doelpunten.

Vitesse en FC Utrecht boekten zaterdagavond een uitzege. De Arnhemse club won dankzij Renato Ibarra met 1-0 bij het gepromoveerde PEC Zwolle. Utrecht herstelde zich in Venlo goed van een 1-0 achterstand en versloeg VVV door doelpunten van Nana Asare, Cedric van der Gun en Alexander Gerndt met 3-1.

AZ heeft Heracles gisteren simpel van zich afgeschud: 3-1. In een swingende eerste helft zorgden Jozy Altidore en Maarten Martens voor de doelpunten. Samuel Armenteros deed in een saaie tweede helft nog wat terug voor de Heraclieden, waarna Altidore zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte.

RKC Waalwijk is er net niet in geslaagd ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. De Brabanders, die vorige week voor een stunt zorgden door PSV te verslaan, gaven uit bij ADO Den Haag in blessuretijd een voorsprong uit handen: 2-2. FC Groningen en Willem II speelden gisteren ook gelijk: 1-1.