Spurs onderuit, Chelsea en City beginnen met zege

Rafael van der Vaart veroorzaakt een fatale penalty.

ROTTERDAM. Tottenham Hotspur is met een nederlaag begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Op bezoek bij Newcastle United verloor de Londense club zaterdag met 2-1. Hatem Ben Arfa maakte tien minuten voor tijd uit een door Rafael van der Vaart veroorzaakte strafschop het winnende doelpunt.

De van Ajax overgekomen Vurnon Anita maakte zijn debuut voor Newcastle door twintig minuten voor tijd in te vallen. Zijn voormalige ploeggenoot Jan Vertonghen bleef bij de Spurs het hele duel op de bank.

Manchester City moest gisteren tegen het gepromoveerde Southampton vol aan de bak. De landskampioen stond twintig minuten voor tijd nog op een 2-1 achterstand, maar Edin Dzeko en Samir Nasri zorgden alsnog voor de eerste seizoenszege. Chelsea had het op bezoek bij Wigan Athletic een stuk makkelijker. De eindstand (0-2) was al na zeven minuten bereikt door treffers van Branislav Ivanovic en Frank Lampard.

Liverpool ging in zijn eerste wedstrijd met 3-0 onderuit bij West Bromwich Albion. Arsenal speelde, zonder de vertrokken topscorer Robin van Persie, thuis doelpuntloos gelijk tegen Sunderland.

Fulham kende een uitstekende seizoensstart. De ploeg van van coach Martin Jol vernederde op eigen veld Norwich City: 5-0. Routinier Damien Duff opende de score voor Fulham, waarna Mladen Petric (tweemaal), Alex Kacaniklic en Steve Sidwell de marge verder vergrootten. Aston Villa, met de oud-Feyenoorders Ron Vlaar en Karim El Ahmadi in de basis, verloor met 1-0 op bezoek bij West Ham United. NOVUM