Sekstistische kritiek op de PvdA gaat niet over inhoud

Sekstistische kritiek op de PvdA gaat niet over inhoud

Margriet Oostveen typeert mooi hoe PvdA’ers op campagne bijeenklitten en geen oog hebben voor het publiek (NRC Handelsblad, 13 augustus). Als PvdA-lid kan ik onderschrijven dat de incrowdgeest en het nepotisme – sommige partijgenoten noemen het incest – in onze partij vaak verbijsterend is. Maar het valt leden op en er wordt tegen gestreden.

Iets anders is om Mei Li Vos af te katten op haar ‘verrukkelijke jurkje’, met als ondertoon: die is te sexy om als politica iets voor te stellen. Ook Samsom wordt seksistisch afgekat wegens een interview aan Marie Claire. Over politieke inhoud nergens een woord. Doet een politicus het pas goed als hij modeglossy’s minacht, en een mooie jonge vrouw als ze zich hult in chador?

Groningen