Schorsing van Bin Hammam verlengd

De Aziatische voetbalbond AFC heeft de voorlopige schorsing van Mohammed bin Hammam met twintig dagen verlengd. Het onderzoek naar corruptie van de oud-voorzitter van de AFC en voormalig vicevoorzitter van de FIFA is nog niet afgerond. De Aziatische bond had de Qatarees een maand geleden voor dertig dagen geschorst.

Bin Hammam was vorig jaar kandidaat om voorzitter van de wereldvoetbalbond te worden. Kort voor de verkiezingen werd hij geschorst wegens corruptie. Hij zou hebben geprobeerd Caraïbische voetbalbestuurders om te kopen.

De wereldvoetbalbond had Bin Hammam aanvankelijk voor het leven geschorst, waardoor hij nooit meer een functie in het voetbal had kunnen vervullen. De 63-jarige Qatarees ging daarop succesvol in beroep bij sporttribunaal CAS, dat de schorsing terugdraaide. Zowel de FIFA als de AFC schorste hem daarop voor respectievelijk negentig en dertig dagen. De Aziatische bond onderzoekt beschuldigingen dat Bin Hammam zichzelf verrijkte en honderdduizenden dollars uitdeelde aan vrienden en familie. (Novum)