Regisseur en producer Tony Scott (68) pleegt zelfmoord

Filmregisseur Tony Scott heeft gisteren op 68-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd door van een brug in Los Angeles te springen.

In de auto van Scott, geparkeerd nabij de Vincent Thomas brug, vond de kustwacht een brief van Scott met daarop contactinformatie. Scotts afscheidsbrief werd later die dag in zijn kantoor gevonden.

Tony Scott werd in 1944 in Groot-Brittannië geboren. Zijn grootste successen als filmregisseur boekte hij met Top Gun (1986) en Beverly Hills Cop II (1987). Ook regisseerde hij The Last Boy Scout, True Romance, Days of Thunder, Crimson Tide, Enemy of the State en Man on Fire.

Tony Scott is de broer van Ridley Scott, die tevens filmregisseur is. De broers waren eigenaar van productiebedrijf Scott Free Productions. Hun laatste project was Killing Lincoln, naar de bestseller van schrijver Bill O’Reilly. Vorig jaar maakten ze voor de History Channel een documentaire over de Slag bij Gettysburg.

Regisseur Ron Howard reageerde op Scotts dood met een tweet. „Geen Tony Scott-films meer. Tragische dag.” Tony Scott was getrouwd met actrice Donna Scott en had twee kinderen. (Novum/AP)