Na Van Persie ook Büttner naar Manchester United

Een droomtransfer voor Alexander Büttner: hij verruilt Vitesse voor de Engelse topclub.

Rotterdam. Voetballer Alexander Büttner vertrekt van Vitesse naar Manchester United. De 23-jarige verdediger kan een contract voor vijf jaar tekenen bij de Engelse topclub. Büttner vloog gisteravond naar Manchester en ondergaat vandaag de medische keuring. Dat meldden diverse media gisteravond.

Een woordvoerder van Vitesse kon de overgang gisteravond niet bevestigen. „Maar we kunnen niet ontkennen dat er interesse is.” Büttner zou de tweede Nederlandse speler in korte tijd zijn die naar Manchester United vertrekt, vorige week nam de club spits Robin van Persie over van Arsenal. Büttner zou de achtste Nederlandse speler ooit worden in dienst van Manchester United.

„Dit is echt een droom die uitkomt”, zei Büttner gisteravond tegen Omroep Gelderland „Het is heel snel gegaan allemaal en ik ben hier natuurlijk bijzonder blij mee. Fijn dat het allemaal nog goed is gekomen”, zei Büttner op Schiphol, voor zijn vertrek naar Manchester.

Vorige maand ging een transfer naar Southampton op het laatste moment niet door. De speler werd vervolgens verbannen uit het eerste elftal en spande daarop een arbitragezaak aan tegen Vitesse. Deze zaak verloor Büttner op alle punten. De vleugelverdediger, vorig seizoen in Arnhem uitgeroepen tot beste speler van het jaar, had nog een contract tot medio 2013.

Het is onbekend hoeveel Manchester United voor hem betaalt. Büttner moet bij United de concurrentie aangaan met de 31-jarige Fransman Patrice Evra. NRC