Misschien wil Beatrix me adopteren

Wat is uw droombaan? Deze krant vraagt het deze campagne elke dag aan een kandidaat-Kamerlid.

beeld Merlijn Doomernik

Met dank aan het Muiderslot

‘Ik wil niet consequent op oorlogspad zijn, die zucht naar meer hebben. Een heerser uit negativiteit, niks voor mij. Het hoort misschien niet zo bij mijn partij, de partij van Hero Brinkman, maar ik ben nergens tégen. Ik ben altijd ergens vóór. Ik ben niet tegen Wilders, niet tegen Europa, niet tegen D66 waar ik zelfs als bestuurslid vandaan kom. Nee, ik ben vóór verbintenis.

Gebieden waren vroeger ook groter hè. Dat lijkt me wel wat. Een gebied zo groot als Europa, wie had er eigenlijk zo’n groot rijk? Juist ja. De Zonnekoning.

Een koning staat symbool voor verbinden. Wat we echt nodig hebben is de macht om een groot volk te verenigen – da’s een knipoog naar Europa. Het gaat mij ook om de power van de koning van toen om banen te kunnen creëren. Hij zette gewoon mensen aan het werk. En hij zou de macht hebben een stokje te steken voor stroperige instellingen die er niet toe doen.

Een hardcore politicus ben ik niet, sterker nog: ik ben helemaal geen politicus. Ik ben een burger die zich op het gladde ijs begeeft. Ik doe het gewoon. Dat is het mooie van een koning, die kon echt wat doen. Ik heb mijn brief aan Beatrix al klaarliggen, misschien wil ze me wel adopteren. Kan ze een zwarte tak van de familie beginnen.”