Kijktips

FILE - In this Nov. 12, 2006 file photo, the leader of the Lord's Resistance Army, Joseph Kony answers journalists' questions following a meeting with UN humanitarian chief Jan Egeland at Ri-Kwamba in southern Sudan. A video by the advocacy group Invisible Children about the atrocities carried out by jungle militia leader Joseph Kony's Lord's Resistance Army is rocketing into viral video territory and is racking up millions of page views seemingly by the hour. (AP Photo/Stuart Price, File, Pool)
FILE - In this Nov. 12, 2006 file photo, the leader of the Lord's Resistance Army, Joseph Kony answers journalists' questions following a meeting with UN humanitarian chief Jan Egeland at Ri-Kwamba in southern Sudan. A video by the advocacy group Invisible Children about the atrocities carried out by jungle militia leader Joseph Kony's Lord's Resistance Army is rocketing into viral video territory and is racking up millions of page views seemingly by the hour. (AP Photo/Stuart Price, File, Pool) AP

Film

To Be or Not to Be (Ernst Lubitsch, 1942, VS).

Klassieke, destijds van slechte smaak beschuldigde zwarte komedie over een schmierende Poolse theatergroep die door slecht spel de nazi’s om de tuin leidt. In 1983 maakte Mel Brooks een verbazend letterlijke remake. Met Jack Benny, Carole Lombard en Robert Stack. Arte, 20.15-21.50u.

Sherlock Holmes (Guy Ritchie, 2011, VS).

Robert Downey Jr. als Holmes bundelt hier zijn charisma met dat van Jude Law als een Watson die minder braaf, bourgeois en ondergeschikt is dan we hem kennen. Dit is een echte buddymovie en de Victoriaanse superheld is hier gespierder, onaangepaster en amoureuzer dan we hem van zijn geestelijk vader sir Arthur Conan Doyle kennen. Jammer van het wel erg clichématige verhaal. SBS 6, 20.30-23.10u.

Informatief

Panorama: Kony - Hunt for the world’s most wanted.

De afgelopen vijfentwintig jaar hebben Joseph Kony en zijn Lord’s Resistance Army dood en verderf gezaaid in Centraal-Afrika. Tienduizenden slachtoffers hebben hij en zijn leger van ontvoerde en vervolgens gehersenspoelde kindsoldaten gemaakt. Hoe is het mogelijk dat hij nog steeds op vrije voeten is? BBC 1, 21.30-22.00u.

Die Robinsons von Mantsinaari.

In het noordwesten van Rusland ligt het grootste meer van Europa, het Ladogameer. Op een van de honderden eilanden in het meer wonen nog twee oude mannen. Zij spreken geen woord met elkaar, want de een is van oorsprong een Wit-Rus en de ander een Fin waardoor er, gezien de geschiedenis tussen die landen, tussen beiden een diepe kloof gaapt. Arte, 23.40-00.35u.

Amusement

Classic Albums: U2 - The Joshua Tree.

Documentaire over de vijfde plaat van de rockband. Met Daniel Lanois, Brian Eno, Steve Lillywhite en The Edge. Ned.3, 22.45-23.45u.