Kijken: een beetje van RZA en een beetje van Tarantino, deze Kung Fu-western

Debuterend schrijver en regisseur RZA, de Wu Tang Clan-rapper die onder begeleiding staat van Quentin Tarantino, heeft een flinke hand vol sterren een bloedovergoten script voorgeschoteld, is de eerste conclusie na het zien van de nieuwe, lange trailer van The Man With The Iron Fists.

Het verhaal dat de talrijke Kung Fu gevechten, met inderdaad Tarantino written all over it, bij elkaar houdt begint bij een negentiende eeuwse smid, ‘The Blacksmith’ gespeeld door RZA zelf. Hij wordt, samen met ‘Jackknife’ Russell Crowe geconfronteerd met een flinke roofoverval op een goudtransport die plaatsvindt vlakbij Jungle Village, het Chinese dorpje waar The Blacksmith huist:

“When you forge your weapon, you need three things. the right metal. Temperatures over four hundred degrees, and someone who wants to kill. In Jungle Village, we have all three.”

Een waardevolle buit, en met de roofoverval is het hele dorp in gevaar. Om het te beschermen wordt de ‘Lion Clan’ in het leven geroepen. Een dramatische, bloederige zaak aangezien The Blacksmith erom bekend staat letterlijk ijzeren vuisten te smeden om zijn vijanden te lijf te gaan. The Man with the Iron Fists flirt met klassieke Kung Fu-films, en met een aanwezigheid van Pam Grier lijkt het een hommage en karikatuur in één te worden.

Verder mogen we vuurwerk verwachten van de actiehelden Lucy Liu, Jamie Chung, Rick Yune en David Bautista in de film, die in november in de Amerikaanse bioscoop verschijnt. Het moge duidelijk zijn: onderstaande trailer zit boordevol geweld, en is zeker niet bestemd voor hele jonge ogen.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4VRLA17l4CI#!