Kies Kort

Nederland, Utrecht, 30-06-2012 Verkiezingscongres van het CDA in Utrecht. Lijstrekker Sybrand Buma en nr 2 op de kandidatenlijst Mona Keijzer houden een toespraak. foto: Bram Budel
Nederland, Utrecht, 30-06-2012 Verkiezingscongres van het CDA in Utrecht. Lijstrekker Sybrand Buma en nr 2 op de kandidatenlijst Mona Keijzer houden een toespraak. foto: Bram Budel Bram Budel

Op nrc.nl werd Sybrand van Haersma Buma vanochtend geïnterviewd, door lezers van de krant. Vorige week was het CDA opeens tegen de langstudeerboete. Of het CDA nu niet het verwijt van ‘draaien’ krijgt, vroeg iemand. Buma: „Een standpunt dat je inneemt, zal altijd kritiek krijgen.”

Geen verkiezingsborden in Weert! De Limburgse gemeente heeft die borden uit de begroting geschrapt. Niet alleen om te bezuinigen. Het idee was ook dat mensen wel weten dat er verkiezingen zijn. De actieve vrijwilligers van politieke partijen zijn er niet blij mee.

Het zou deze campagne echt alleen over Europa gaan, zei Geert Wilders. Maar hij kon het toch niet laten. Toen moslims gisteren met het Suikerfeest het eind van de ramadan vierden, kwam de PVV met een Zwartboek Ramadan. Met vergrijpen als politici die aanzitten bij iftar-maaltijden, het dagelijkse maal na zonsondergang.

36? 37?

Elke dag een peiling? Daar lijkt het wel op. Gisteren kwam Maurice de Hond met een tussenstand, voor wat het waard is: bij hem blijft de SP het grootst, al verliest ze een zetel sinds vorige week: van 37 naar 36. De VVD stijgt een zetel naar 32. PVV en PvdA zitten op 18 en 16 zetels. (Bij Ipsos Synovate is de VVD overigens de grootste met 35 zetels.)