Kamermeerderheid steunt actie tegen Telefoongids

De Telefoongids moet stoppen met het ongevraagd verspreiden van de papieren Telefoongids, vindt een Kamermeerderheid.

Rotterdam. Pvda, CDA, SP, D66, ChristenUnie en Groenlinks willen de telecommunicatiewet aanscherpen als deze in behandeling komt, om de automatische verspreiding van de papieren Telefoongids te verbieden. De politici reageren tegenover nrc.next op de actie van blogger Alexander Klöpping, die met de url ‘Sterftelefoongidssterf.nl’ protesteert tegen ongevraagde bezorging van de gidsen.

„Als het te lang duurt voor de wet ter sprake komt in de Kamer, nemen we het initiatief”, zegt Kees Verhoeven, de nummer 4 op de lijst van D66. „Huis aan huis dikke papierwerken afleveren die heel vaak in de oudpapierbak belanden is niet alleen een terechte bron van ergernis, maar ook onnodig belastend voor het milieu. De Telefoongids zal met haar tijd mee moeten”, aldus Herman Wegter (nummer 7) van de ChristenUnie.

Martijn van Dam (PvdA, nummer 7) en Sharon Gesthuizen (SP, nummer 7) benadrukken dat het wel mogelijk moet blijven de gids te ontvangen. „Ik wil dat we met een oplossing komen voor oudere mensen die de gids graag willen”, aldus van Dam.

Sharon Gesthuizen (SP): „Ik ga pleiten voor opt-in, maar ik wil wel dat we met een oplossing komen voor oudere mensen die de gids willen blijven ontvangen.” NRC

Lees het opiniestuk van Alexander Klöpping op pagina 16