Filmregisseur Tony Scott pleegt zelfmoord - bekend van Top Gun

CORRECTS WORD OFF IN SECOND SENTENCE -- FILE - In this Oct. 26, 2010 file photo, director Tony Scott arrives at the premiere of "Unstoppable" in Los Angeles. Authorities say Scott died after jumping off a bridge in Los Angeles on Sunday, Aug. 19, 2012. (AP Photo/Gus Ruelas, File)
CORRECTS WORD OFF IN SECOND SENTENCE -- FILE - In this Oct. 26, 2010 file photo, director Tony Scott arrives at the premiere of "Unstoppable" in Los Angeles. Authorities say Scott died after jumping off a bridge in Los Angeles on Sunday, Aug. 19, 2012. (AP Photo/Gus Ruelas, File) Tony Scott bij de premiere van de film Unstoppable in 2010. Foto AP / Gus Ruelas

Filmregisseur Tony Scott, bekend van blockbusters als onder meer Top Gun en Beverly Hills Cop II, heeft zelfmoord gepleegd. Hij is van een brug in Los Angeles gesprongen, meldt persbureau AP.

In de zwarte Toyota Prius van Scott, geparkeerd op een van de rijstroken van de brug, is volgens de kustwacht een afscheidsbrief gevonden. Tony is de jongere broer van de eveneens bekende regisseur Ridley Scott. Tony Scott was 68 jaar.