Federer wint 'Cincinnati'

De Zwitserse tennisser won het Masterstoernooi voor de vijfde keer.

ROTTERDAM. Roger Federer heeft gisteren het Masterstoernooi van Cincinnati gewonnen. In de finale was de Zwitserse nummer één van de wereld met 6-0 en 7-6 te sterk voor de Serviër Novak Djokovic. In totaal stonden de twee tennissers tachtig minuten op de baan. Federer won het toernooi in Cincinnati voor de vijfde maal en behaalde zo zijn 21ste titel op een Masterstoernooi, na de grandslamtoernooien het hoogst aangeschreven. Daarmee evenaarde hij Rafael Nadal. Op het hardcourt van Cincinnati was Federer vanaf het begin scherp. In korte tijd won hij de eerste set, zonder dat Djokovic ook maar één game won. In de tweede set slaagde geen van beiden erin een break te forceren, waarna Federer de tiebreak won. NOVUM