Opinie

Dienstplichtig

Afgelopen weekend zag ik (van beroep anesthesist) in het holst van de nacht een militair in de operatiekamer. Hij had fors alcohol genuttigd, om de goede afloop van een oefening in Duitsland te vieren. Daarbij was hij door een raam gevallen en had een slagaderlijke bloeding opgelopen. De militair bloedde zeer ernstig en ik was

Afgelopen weekend zag ik (van beroep anesthesist) in het holst van de nacht een militair in de operatiekamer. Hij had fors alcohol genuttigd, om de goede afloop van een oefening in Duitsland te vieren. Daarbij was hij door een raam gevallen en had een slagaderlijke bloeding opgelopen.

De militair bloedde zeer ernstig en ik was dus benieuwd of hij bloedverdunners gebruikte.

Ik : „Bent u bij de trombosedienst?”

Antwoord: „Nee man, bij de infanterie!”

Jan van Niekerk