De Goal van het Weekend is zó goed, zo zie je ze zelden

Hadden we vorige week nog meerdere treffers uit de Eredivisie, dit jaar komt de eye candy uit de meer tropische oorden. De keuze voor dé goal was dit keer nog lastiger dan doorgaans het geval is.

De ooit bij Feyenoord weggestuurde Michel Bastos (Lyon) is een terugkerende gast in de rubriek. Dit weekend deed hij het zo. Uit Brazilië kwam deze streep binnen van Luis Martinez (Nautico). Niet uit de hoogste divisie in Engeland maar wel respect voor deze succesvolle poging: David Cotterill (Doncaster Rovers).

Zoltan Gera (West Bromwich), in de zomer van 2005 transfer-target bij PSV, schoot schitterend binnen tegen Liverpool. Netinho (América RN) sierde de Braziliaanse liga op met een fantastische vrije trap. “Kan ik beter”, dacht Pablo Barrera (Cruz Azul).

Ondanks al dit moois was de fantastische goal van Juan Bustos Golobio van het Costa Ricaanse Deportivo Saprissa toch echt wel de fraaiste: