Conflict bij Davis Cup-team India

Mahesh Bhupathi en Rohan Bopanna zijn door de tennisbond van India uit het Davis Cup-team gezet nadat zij hadden geweigerd om op de Olympische Spelen van Londen uit te komen. India speelt in de Davis Cup binnenkort tegen Nieuw-Zeeland (van 14 tot en met 16 september).

Bhupathi en Bopanna weigerden beiden om in Londen als dubbelpartner te fungeren voor Leander Paes, de hoogst geklasseerde Indiase tennisser. De All India Tennis Association liet afgelopen weekend in een persbericht weten dat de twee uit het team waren gezet „wegens het standpunt dat door hen was ingenomen over het olympische team”.

Ook Paes meldde zich af voor de Davis Cup-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Ook Somdev Devvarman trok zich terug, zodat India het tegen Nieuw-Zeeland moet doen met een nieuw team. De onbekende spelers Yuki Bhambri, Vishnu Vardhan, Saketh Myneni, Divij Sharan, Sanam Singh en Sriram Narayanaswamy vertegenwoordigen India bij de ontmoeting. De wedstrijd is in de Indiase stad Chandigarh. (Novum, AP)