Ajax en AZ akkoord over Moisander - vervanger voor Vertonghen

Archieffoto van Niklas Moisander. Hij zal vandaag bij Ajax een medische keuring ondergaan. Foto Hollandse Hoogte / Rene Bouwman

De transfer van Niklas Moisander van AZ naar Ajax is zo goed als rond. De clubs zijn het eens geworden over een transfersom voor de 26-jarige verdediger, vertelt zaakwaarnemer Søren Lerby aan Voetbal International.

Moisander wordt later vandaag al medisch gekeurd. Lerby weet praktisch zeker dat het allemaal wel gaat lukken:

“Het gaat nog om wat laatste details, maar dat zal wel goed komen.”

Met de komst van Moisander heeft Ajax eindelijk de gewenste vervanger binnen voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Jan Vertonghen. Eerder toonden ook PSV en Anderlecht interesse in de Finse centrale verdediger, maar zij voldeden niet aan de vraagprijs van AZ.

Moisander doorliep een deel van de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte bij FC Zwolle zijn debuut in het betaald voetbal in Nederland. Sinds 2008 voetbalt hij voor AZ, dat naar verluidt ongeveer drie miljoen euro voor hem ontvangt.