Willem II blijft ook in Groningen ongeslagen

Willem II is na twee competitierondes nog steeds ongeslagen. De promovendus kwam zondag bij FC Gronginen tot een 1-1 gelijkspel. David Texeira zorgde nog voor een Groningse voorsprong, waarna Marc Höcher de stand in de tweede helft gelijk trok.

Groningen, in de eerste helft duidelijk de betere, opende in de 26e minuut de score. Aanvoerder Kees Kwakman gaf mooi voor op Mitchell Schet, die de bal rustig met het hoofd teruglegde op Texeira. De Uruguayaan kopte de bal vervolgens simpel tegen het net.

De Tilburgers kwamen na de thee sterk uit de startblokken, schrijft persdienst Novum. Höcher kreeg de bal in de 48e minuut mooi teruggelegd rond de zestienmeterlijn en haalde verwoestend uit. Keeper Luciano Da Silva kreeg er nog zijn lichaam tegenaan, maar kon de bal niet keren.

Na de goal kwamen beide teams niet meer tot grote kansen. Groningen-verdediger Virgil van Dijk kopte kort voor tijd uit een vrije trap nog wel op doel, maar keeper David Meul wist de inzet redelijk makkelijk te pareren. Texeira knalde de bal diep in blessuretijd een metertje naast.

Willem II staat na het gelijke spel van vorige week tegen NAC op twee punten. Groningen verloor vorige week kansloos bij FC Twente en staat op de ranglijst voorlopig op de zeventiende plaats.

    • Marije Willems