Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Snel van A naar B? Nee zeg, bewandel eens nieuwe paden

Bron tomloois.com

(Her)ontdek je omgeving. Waarom altijd dezelfde weg nemen? Ga juist waar je nog nooit geweest bent. Zelfs in je eigen stad zijn dat nog genoeg plaatsen. Tom Loois, afgestudeerd aan de Design Academy, ontwierp de app ‘Blank Ways’, een alternatieve routeplanner.

Het begon voor Loois allemaal met de opdracht: geef je persoonlijke definitie van stilte weer. Stilte, dacht hij, vind ik op plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. En daar zijn er genoeg van. Zo ook in Loois’ woonplaats Eindhoven.

Zo kwam Loois op het idee van een alternatieve routeplanner. ‘Blank Ways’ houdt bij waar je bent geweest en leidt je naar je bestemming via een route die je nog nooit eerder hebt genomen.

Zo zie je nog eens wat.

Links waar Loois wél geweest is, rechts waar hij nog nooit geweest is.Links waar Loois wél geweest is, rechts waar hij nog nooit geweest is.

De twee kaartjes samengevoegd.De twee kaartjes samengevoegd.