Recordaantal bezoekers voor Amsterdams Grachtenfestival

Archieffoto van bootjes in de grachten voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert. Foto Hollandse Hoogte / Paul van Riel

Het Grachtenfestival in Amsterdam is vanavond afgesloten met een recordaantal bezoekers. In totaal werd het muziekfestival, dat vorige week vrijdag begon, bezocht door ruim 53 duizend bezoekers. Daarbij zijn de bezoekers van het Prinsengrachtconcert gisteren, het traditionele hoogtepunt, niet meegeteld. Dat meldde de organisatie vanavond.

Tijdens de vijftiende editie van het Grachtenfestival, dat de liefde als thema had, werden 203 concerten gegeven op in totaal 79 locaties in de stad, schrijft persbureau Novum. Daartoe behoorden een voormalige gevangenis op het Singel en een metrotunnel van de Noord/Zuidlijn. Vanwege de grote belangstelling voor het tunnelconcert werd een extra optreden gegeven.

Twitter avatar GFAmsterdam Grachtenfestival Dat was het weer! Dank aan alle musici, bezoekers, locatieeigenaren, vrijwilligers en gulle gevers die het #gfa12 tot een succes maakten!

Het festival werd afgesloten met een uitvoering van het liefdesverhaal The West Side Story door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De locatie voor het afsluitende concert was een ponton in het water van de Kloveniersburgwal.

Volgend jaar vindt het Grachtenfestival plaats van 16 tot en met 25 augustus.

    • Pim van den Dool