Meerdere doden bij vliegtuigcrash Soedan - onder wie minister

(FILES) A picture dated on July 9, 2012 shows Sudan's new Minister of Guidance and Endowments Ghazi Sadeq Abdul Rahim holding a press conference at the swearing-in ceremony of new cabinet ministers in Khartoum. The Sudanese cabinet minister was among 31 people killed on Sunday 19, 2012 when an airplane crashed as it carried a delegation to war-torn South Kordofan state for Muslim Eid holiday celebrations, officials and state media said. AFP PHOTO/EBRAHIM HAMID De verongelukte minister Ghazi Sadeq Abdul Rahim op archiefbeeld. Foto AFP / Ebrahim Hamid

Bij een vliegtuigongeluk ten zuidwesten van de Soedanese hoofdstad Khartoem zijn vandaag 32 mensen omgekomen, onder wie minister Ghazi al-Sadeq en Makki Balayela, leider van de Partij voor Vrijheid en Gerechtigheid. Dat hebben de Soedanese autoriteiten gezegd.

Het vliegtuig stortte neer in Talodi, een kleine stad zo’n 650 kilometers ten zuidwesten van Khartoem. Staatspersbureau SUNA meldde dat slechte weersomstandigheden de oorzaak waren van de crash. De plek van het ongeluk is een bergachtig gebied waar zich vaker dergelijke ongelukken hebben voorgedaan.

Al-Sadeq was op weg naar de staat Zuid-Kordofan, waar hij zou deelnemen aan gebeden ter gelegenheid van Eid al-Fitr, het driedaagse feest dat het einde van de ramadan markeert. Zuid-Kordofan ligt aan de grens met Zuid-Soedan.

    • Marije Willems