Gezien op Lowlands (1)

Directeur Eric van Eerdenburg omschreef Lowlands als een festival met ‘hippie-flippie’ sfeer. Wat we ons daarbij moeten voorstellen? Hippies zie je hier in ieder geval niet. Het Lowlandspubliek kleedt zich volgens de laatste trends. En met zorg: vrouwen komen naar het festival met dag- en nachtoutfits. Zo rond een uur of negen trekken zij zich terug op de campings om een danspak aan te trekken.

We zagen dit weekend hoedjes, bandana’s, neonkleuren, snorren, transparante bloesjes, broekpakken en Clarks (bij 30 graden!). We zagen mannen met geschoren benen (dan komen de tattoo’s goed uit), sleehakken en ultra korte broekjes.

En dit jaar ook: de buiktas. Voor mannen en voor vrouwen.

Marjolei (30) met buiktas. Foto Linke NieberMarjolei (30) met buiktas. Foto Linke Nieber

Wie: Marjolein (30)
Op Lowlands: voor de vierde keer
Draagt: een buiktas
Inhoud: geld, munten, telefoon, Labello, zonnebrand, veldflesje wodka en een lolly
,,Ik heb hem sinds de basisschool. Toen ging-ie mee op schoolreis. Vorig jaar vond ik hem terug bij mijn ouders op zolder. Handig ding, hoor. Ik heb geen zin in een tas op mijn rug. Al ligt het wel aan mijn outfit. Bij een broek staat het goed, maar met een jurk wordt het een vlag op een modderschuit. Te koop is hij niet meer denk ik. Nou ja, in Goes misschien.”

    • Lineke Nieber