Drukte naar kust valt mee - ANWB: ga niet naar Scheveningen

Drukte bij een snackbar op het strand in Zandvoort aan Zee (niet vandaag). Foto NRC / Thomas Bokeloh

De drukte op de wegen naar de kust valt mee, vergeleken bij gisteren. Toch raden de politie en de ANWB aan met het openbaar vervoer te komen. De parkeerplaatsen bij de stranden van Scheveningen, Egmond en Bergen aan Zee zijn al vol.

In de grootste parkeergarage van Scheveningen, met plaats voor 2200 auto’s, heeft korte tijd een brand gewoed. Het vuur is inmiddels geblust, maar de rook moet nog worden verdreven en daarom blijft de parkeergarage voorlopig afgesloten. “Het is dus een verkeerschaos daar”, zegt een ANWB-woordvoerder. Op de A58 richting Vlissingen, de N57 richting Ouddorp, de N200 en de N201 richting Bloemendaal en de N220 richting Hoek van Holland kwam het volgens de ANWB tot files. Op de A58 keerden automobilisten op het eind van de file volgens de politie om en reden ze tegen de rijrichting in weg. De politie waarschuwt dat dit levensgevaarlijk is.

Op het hoogtepunt stond er dertig kilometer file. “De drukte neemt al af”, zegt de woordvoerder. Even voor het middaguur stond nog maar vijftien kilometer file.

Gisteren werd tussen 11.00 uur en 12.00 uur een piek van zeventig kilometer bereikt.

“Het is nu dus een stuk rustiger. Ik denk dat mensen een les hebben getrokken uit hun strandervaring van zaterdag. Het was bloedheet op het strand en erg druk. Zo lekker was het daar dus niet.”

    • Marije Willems