Drama’s op zomerse dag: kinderen verdronken in plas en zwembad

Een 1-jarig meisje uit Barneveld is vandaag vermoedelijk verdronken in het zwembadje van de buren van haar ouderlijk huis. Elders in het land voltrok zich nog een drama: een 6-jarig jongetje overleed nadat hij buiten bewustzijn was geraakt in de Zevenhuizerplas bij Rotterdam.

Hulp ter plaatse, onder meer van een traumahelikopter, mocht in het geval van het één jaar oude meisje niet meer baten. De politie onderzoekt de zaak.

De melding dat een kindje verdronken zou zijn kwam zes uur vanavond binnen. De hulpdiensten rukten daarop onmiddellijk uit. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval, maar doet wel technisch onderzoek naar de exacte doodsoorzaak, meldt persbureau Novum. Voor de ouders van het meisje en de buren is slachtofferhulp ingeschakeld.


View Larger Map

Zesjarig jongetje ontsnapt aan aandacht familie

Een 6-jarig jongetje dat vanmiddag gered werd uit de Zevenhuizerplas bij Rotterdam is later alsnog overleden. De knul was op een van de strandjes rond de plas aan het spelen toen hij aan de aandacht van zijn familie wist te ontsnappen. Reanimatie was aanvankelijk succesvol, maar hij bezweek in een ziekenhuis.

Toen de familie alarm had geslagen kwamen de hulpdiensten rond vier uur uur in actie. Onder meer de brandweer en een politiehelikopter werden ingezet. Ook duikers kwamen in actie in de plas op de grens tussen Rotterdam en de gemeente Zuidplas en wisten de jongen uiteindelijk uit het water te halen.

Volgens een politiewoordvoerder was het erg druk op het strandje en leidde de reddingsactie tot veel emoties. De badgasten hebben dan ook slachtofferhulp aangeboden gekregen.

    • Pim van den Dool