Dit is een artikel uit het NRC-archief

Rampen

Doden bij explosies Tripoli - eerste dodelijke aanval sinds val Gaddafi

A Libyan demonstrator waves his national flag as people gather for a rally marking the one-year anniversary of the murder of General Abdel Fatah Yunis in the eastern city of Benghazi early on July 29, 2012. Yunis was murdered under mysterious circumstances on July 28, 2011 after his return under arrest to the rebel bastion of Benghazi during Libya's uprising against Moamer Kadhafi. AFP PHOTO/ABDULLAH DOMA
A Libyan demonstrator waves his national flag as people gather for a rally marking the one-year anniversary of the murder of General Abdel Fatah Yunis in the eastern city of Benghazi early on July 29, 2012. Yunis was murdered under mysterious circumstances on July 28, 2011 after his return under arrest to the rebel bastion of Benghazi during Libya's uprising against Moamer Kadhafi. AFP PHOTO/ABDULLAH DOMA Nationale vlag van Libië. Foto AFP / Abdullah Doma

Bij drie explosies in de Libische hoofdstad Tripoli zijn vanochtend zeker twee doden en meerdere gewonden gevallen. Het is de eerste dodelijke aanslag in Libië, sinds de omverwerping van het regime van kolonel Gaddafi in 2011.

In alle drie de gevallen ging het om een autobom.

Eén explosie deed zich voor nabij het ministerie van Binnenlandse Zaken en de andere twee vonden plaats vlakbij een voormalige politieacacemie voor vrouwen. Dat vertelt een Libische veiligheidsfunctionaris aan persbureau Reuters. De academie wordt thans gebruikt door het ministerie van Defensie.

De getroffen gebouwen staan in woonwijken in het hart van Tripoli.