Deze kids voorspelden het in 1995 al: het internet zou groot gaan worden

Plotseling werd het deze week een hit op YouTube: een in 1995 gemaakt filmpje waarin Amerikaanse kinderen voorspellen dat het internet nog wel eens heel groot zou kunnen worden. De teksten uit het filmpje zijn profetisch.

Een groep basisscholieren maakte in 1995 onderstaande video, waarin ze uitleggen waarom kinderen online actief zouden moeten worden. De kids uit het filmpje bleken hun tijd ver vooruit:

“By the time we are in college, the Internet will be our telephone, television, shopping center and workplace. In less than an hour you can visit the planet Jupiter, take a tour of the Sistine Chapel, do research on the rain forest, get soccer scores for a team in Italy, chat with a friend in Australia and I even found a recipe for cat food cupcakes.”

De video werd in 2009 op YouTube geplaatst, veertien jaar nadat hij was gemaakt. Tot afgelopen dinsdag was het filmpje slechts ongeveer duizend keer bekeken op de populaire filmpjessite. Toen werd ‘ie opgepikt door een aantal populaire Amerikaanse sites. Het resultaat: de teller stond vanavond al op bijna een miljoen views.