‘Zonovergoten, zeer warme’ zomerdag - mogelijk hittegolf in de maak

Het wordt vandaag een “zonovergoten en zeer warme zomerdag” met maxima tussen de 30 en 33 graden. Dat voorspelt Weeronline.nl. Het mooie weer houdt na vandaag niet op, want er is de komende dagen zelfs kans op een hittegolf.

Strandgangers eind juli in Zandvoort. Foto NRC / Thomas Bokeloh

Het wordt vandaag een “zonovergoten en zeer warme zomerdag” met maxima tussen de 30 en 33 graden. Dat voorspelt Weeronline.nl. Het mooie weer houdt na vandaag niet op, want er is de komende dagen zelfs kans op een hittegolf.

Weeronline meldt dat het vandaag in de kustgebieden iets minder warm wordt. Hoewel in het hele land een matige zuid- tot zuidoostenwind staat, kan aan zee een “verkoelend zeebriesje” opsteken. Vanavond belooft het nog lang warm te blijven. Halverwege de avond is het naar verwachting nog rond de 25 graden. Komende nacht daalt de temperatuur langzaam naar zo’n zeventien graden.

Twitter avatar weeronline weeronline Temperaturen rijzen de pan uit, vandaag 30 tot 33 of 34 graden! http://t.co/eNkkt0AU

Voor morgen wordt opnieuw “zonnig en tropisch warm” weer voorspeld met in het zuidoosten maxima tot 34 graden. Ook aan de kust loopt de temperatuur volgens Weeronline op tot tegen de 30 graden. Voor morgenavond is er een kleine kans op een lokale onweersbui.

Twitter avatar weeronline weeronline Maak de borst (en de rest van het lichaam) maar nat. Dit weekend wordt het warmste tropische weekend sinds 94 http://t.co/sEnWuc85

Warme zomerweer houdt ook na het weekend aan

Na het weekend houdt het nog niet op en is er zelfs nog kans op een hittegolf. Daarvoor moet het vijf dagen op rij warmer dan 25 graden zijn, waarvan drie dagen boven de 30. Gisteren werd de 25 graden in De Bilt overschreden. Met in het weekend temperaturen van (ruim) boven de 30 graden en goede voorspellingen voor maandag en dinsdag ligt de eerste hittegolf van het jaar op de loer. Het is vooral de vraag of het kwik maandag in De Bilt boven de 30 uitkomt.