Van Persie speelt met rugnummer Solskjaer

Het is nu officieel: Robin van Persie speelt de komende vier seizoenen voor de Engelse voetbalclub Manchester United. De 29-jarige Nederlander, die overkomt van Arsenal, rondde vrijdag zijn transfer af. Vrijdagochtend legde hij met succes het laatste deel van zijn medische keuring af, waarna hij het contract tekende. De clubs hadden woensdag al een akkoord bereikt over een transfersom van naar verluidt zo’n dertig miljoen euro.

Vrijdag trainde Van Persie al met zijn nieuwe teamgenoten. Hij is speelgerechtigd voor de eerste competitiewedstrijd van United, maandag op bezoek bij Everton. Waarschijnlijk zal hij dan zijn debuut maken. „Het is een eer te tekenen bij een club als Manchester United” zegt de Nederlandse spits op de clubsite van de Engelse topclub. „Ik kijk er naar uit in de voetsporen te treden van zoveel fantastische spitsen. Met mijn ervaring wil ik het team helpen om te strijden voor de grootste prijzen. Ik kan niet wachten tot ik mag spelen.”

Volgens United-trainer Alex Ferguson was Van Persie „wanhopig”, zo graag wilde hij naar Manchester United. Van Persie speelt bij United met rugnummer twintig, het oude nummer van de voormalige Noorse topspits Ole Gunnar Solskjaer.

Oussama Assaidi heeft vrijdag een contract getekend bij Liverpool. De aanvaller, die overkomt van SC Heerenveen, doorstond de medische keuring goed. De lengte van zijn contract is niet bekendgemaakt. Liverpool betaalt zo’n drie miljoen euro voor Assaidi.