Jolande Sap: voorbeeld nemen aan Duitsland bij vergroening economie

Jolande Sap op een archieffoto. Foto Hollandse Hoogte

Nederland moet weer een groen “gidsland” worden dat voorop loopt in duurzame innovatie. Dat zei GroenLinks-lijsttrekker Jolande Sap vandaag tijdens de start van de campagne van haar partij in Utrecht. Ze noemde Duitsland als een voorbeeld.

Volgens Sap is Nederland nu te veel naar binnen gekeerd en loopt het achter wat betreft duurzame innovatie.

“We liepen altijd voorop als het gaat om openheid en tolerantie. Ook als het ging om het belang van duurzaamheid en milieu.”

Jolande Sap op campage vandaag:

Campagnespot toont Duitsland als leider in groene sector

Volgens de lijsttrekker bungelt Nederland nu al jaren achteraan in Europa als het gaat om het opwekken van duurzame energie.

In een nieuw campagnefilmpje dat werd gelanceerd wordt Duitsland als leider in de groene sector neergezet. Volgens GroenLinks kan Nederland daar een voorbeeld aan nemen en zo duizenden banen creëren. Nederland kan sterker uit de crisis komen door te kiezen voor vergroening van de economie, denkt Sap.

Zo wil GroenLinks dat bedrijven gaan betalen voor grootverbruik en milieuvervuiling. In ruil daarvoor investeert de partij in het verlagen van belastingen op arbeid, zodat meer banen gecreëerd kunnen worden.