Reddingsbrigade druk met vermiste kinderen - ‘geef ze een polsbandje’

Een archieffoto van een boot van de reddingsbrigade van IJmuiden. Foto Hollandse Hoogte - Elmer van der Marel

Medewerkers van de reddingsbrigade hebben het vandaag erg druk op de stranden. Met name aan meldingen van vermiste kinderen hebben zij hun handen vol, meldt directeur van Reddingsbrigade Nederland, Raymond van Mourik, aan persbureau Novum.

Rond 15.00 uur waren al zo’n honderd meldingen binnen van vermissingen, laat Van Mourik weten. Alle kinderen konden worden herenigd met hun ouders. Het hoge aantal werd mede veroorzaakt doordat het al vroeg op de dag druk was op de stranden. Hij zegt:

“Onze zorg is dat het aantal meldingen morgen nog groter zal zijn, omdat het dan nog warmer en dus drukker wordt.”

De reddingsbrigade adviseert kinderen een polsbandje te laten dragen met het telefoonnummer van de ouders.

Behalve met vermiste kinderen hielden de medewerkers van de reddingsbrigade zich ook bezig met flink wat EHBO-gevallen. Het aantal ongevallen met zwemmers bleef beperkt, doordat er bijna nergens harde wind stond en deze vandaag niet aflandig was.

De directeur van de reddingsbrigade liet eerder zijn zorgen blijken over het aantal vermiste kinderen op het strand. Dat liep tot nu toe dit jaar op tot zo’n elfhonderd. Daarmee zijn dit er nu al meer dan in het hele jaar 2009.

    • Niels Posthumus