Pussy Riot zwijgt niet en lanceert song ‘Putin Lights Up the Fires’

Ze mogen gisteren door de Russische rechter voor twee jaar naar een strafkolonie zijn gestuurd, de rockchicks van Pussy Riot zijn niet van plan te zwijgen. Na de uitspraak gisteren lanceerde de punkband hun nieuwe single ‘Putin Lights Up the Fires’.

Op de site van The Guardian is het nieuwe liedje te beluisteren. In onderstaande video wordt de muziek begeleid door een montage met beelden van Pussy Riot en hun fans van over de hele wereld. Hun veroordeling gisteren voor vandalisme werd breed veroordeeld, onder meer door de Verenigde Staten en de Europese Unie.

De zangeressen van Pussy Riot werden gisteren veroordeeld tot twee jaar celstraf voor “door religieuze haat gevoed hooliganisme”. De band gaf op 21 februari een ‘spontaan’ concert in de Christus Verlosserskathedraal in Moskou om te protesteren tegen de hechte band tussen de Russisch Orthodoxe kerk en het autoritaire regime in hun land. Ze riepen de maagd Maria op Poetin te verdrijven, scholden op de FSB en op seksistische mannen.

http://www.youtube.com/watch?v=VtYw-d1CSxQ&feature=player_embedded

    • Pim van den Dool