PSV, Vitesse, FC Twente en FC Utrecht winnen in Eredivisie

PSV heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen Roda JC werd het 5-0. Later op de avond wonnen ook FC Twente (0-1 bij NAC), Vitesse (0-1 op bezoek bij PEC Zwolle) en FC Utrecht (1-3 uit bij VVV-Venlo).

In Eindhoven beslisten doelpunten van Kevin Strootman en Ola Toivonen, Jeramain Lens, Georginio Wijnaldum, en een eigen goal van Abel Tamata, de wedstrijd. Grote man bij FC Twente was Leroy Fer. Renato Ibarra maakte de winnende in Zwolle en in Venlo namen Nana Aasre, Cedric van der Gun en Alexander Gerndt de doelpunten voor FC Utrecht.

Nog wel een goed begin van Roda JC

Roda JC deed aanvankelijk niet onder voor de thuisploeg. De 1-0 van Strootman was zelfs enigszins tegen de verhoudingen in. De middenvelder kopte ongehinderd raak uit een vrije trap van Dries Mertens.

Na de openingstreffer deelden de Eindhovenaren wel de lakens uit. Doelman Filip Kurto van Roda greep nog precies op tijd in toen Jeremain Lens doorbrak, en Toivonen scoorde uit buitenspelpositie, maar meer treffers van PSV leken onafwendbaar.

Vier minuten na rust was het zover. Toivonen hakte de bal het doel in nadat een afstandsschot van Mertens werd gekraakt. De op de grond liggende Mark-Jan Fledderus hief buitenspel op.

Reactie Roda JC-trainer Ruud Brood na de wedstrijd:

De reactie van PSV-trainer Dick Advocaat:

Verzet van Roda JC na 2-0 gebroken

Het verzet van Roda was gebroken en de formatie van Advocaat gaf vol gas. Het was duidelijk dat de Eindhovenaren op zoek waren naar eerherstel na de smadelijke nederlaag in de eerste competitiewedstrijd.

Met Tim Matavz als vervanger voor de tegenvallende Luciano Narsingh werd PSV nog doelgerichter. Lens verhuisde naar rechts en vanaf die positie bleek hij veel gevaarlijker. Zijn inzet werd in de 77e minuut door PSV-huurling Tamata achter zijn eigen doelman gewerkt en drie minuten later kreeg Lens zelf de treffer op zijn naam: 4-0.

Het slotakkoord was voor invaller Wijnaldum, die Toivonen verving. Op aangeven van Matavz tikte hij de 5-0 binnen.

FC Twente wint ook tweede duel van competitie

FC Twente heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Een week na de 4-1 thuiszege op FC Groningen was de ploeg van trainer Steve McClaren in Breda met 1-0 te sterk voor NAC. Leroy Fer maakte zes minuten na rust het winnende doelpunt voor Twente, dat voorlopig koploper is in de Eredivisie.

Fer kopte snoeihard raak uit een corner van Dusan Tadic. Twente verzuimde daarna de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, waardoor er toch nog een spannende slotfase ontstond. Douglas werkte de bal in blessuretijd zelfs nog bijna in eigen doel.

Vitesse hoopt nog steeds op komst Janssen:

Ook Vitesse en FC Utrecht winnen uitduel

Ook Vitesse boekte een uitzege. De Arnhemmers wonnen dankzij Renato Ibarra met 1-0 bij het gepromoveerde PEC Zwolle. Ibarra verschalkte na ruim een uur spelen doelman Leon ter Wielen vanuit een moeilijke hoek. Vlak voor tijd ontsnapte Vitesse aan de gelijkmaker. Bart van Hintum schoot een penalty, die was toegekend na een handsbal van Mike Havenaar, huizenhoog over.

Utrecht herstelde zich in Venlo goed van een 1-0 achterstand. Yanic Wildschut zette VVV in de Koel na 27 minuten op voorsprong, maar leek Utrecht daarmee juist wakker te schudden. Asara maakte op slag van rust gelijk, waarna Van der Gun er aan het begin van de tweede helft uit een scrimmage 2-1 van maakte. Gerndt besliste het duel in de 62e minuut door een blunder van Maya Yoshida af te straffen.

Van der Gun na afloop van de wedstrijd: