Ook in Limburg en Utrecht nu verhoogd gevaar natuurbranden

In het noorden van Limburg en een groot deel van de provincie Utrecht is vandaag verhoogd gevaar voor bosbranden. Dat staat op natuurbrandgevaar.nl, een site van de gezamenlijke veiligheidsregio’s. Gisteren werd hetzelfde risico al gemeld voor het noordoosten van Noord-Brabant.

Code geel voor delen van provincies Utrecht, Noord-Brabant en Limburg volgens natuurbrandgevaar.nl

In het noorden van Limburg en een groot deel van de provincie Utrecht is vandaag verhoogd gevaar voor bosbranden. Dat staat op natuurbrandgevaar.nl, een site van de gezamenlijke veiligheidsregio’s. Gisteren werd hetzelfde risico al gemeld voor het noordoosten van Noord-Brabant.

In de gebieden is het zo droog dat er meer kans is op natuurbranden dan normaal. Voor de veiligheidsregio’s is bij het verhoogde risico code geel van kracht. Wanneer dan brand uitbreekt, rukt de brandweer mogelijk met extra materieel uit.

Voor enkele andere delen van het land, waaronder in Drenthe, Overijssel en Gelderland, geldt code groen. Bij die code is sprake van een klein gevaar op natuurbranden.

    • Niels Posthumus