Nieuw interviewprogramma voor Eva Jinek op de vrijdagavond

Foto Hollandse Hoogte / Mark Kohn

Eva Jinek gaat komend najaar bij omroep WNL een nieuw interviewprogramma presenteren, op de vrijdagavond: Vrijdag met vrienden. Dat vertelt Jinek vandaag in een gesprek met NRC Handelsblad.

Anders dan bij haar huidige talkshow, Eva Jinek op zondag, zal zij niet drie gasten uitnodigen, maar één. Vrienden, fans, collega’s en familieleden in de zaal zullen het leven van deze hoofdpersoon belichten.

Jinek gaat daarnaast ook verkiezingsuitzendingen presenteren voor Radio 1, zo werd gisteren bekend. De stemming van Nederland wordt drie keer per dag uitgezonden, van 3 tot 13 september. In deze periode zal Jinek niet te zien zijn in het ochtendprogramma Vandaag de dag, dat zij samen met Merel Westrik presenteert. Deze zondag begint ook een nieuw seizoen van Eva Jinek op zondag, waar onder anderen PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman en CDA-prominent Mona Keijzer plaats zullen nemen op de bank.

Jinek zou graag nog eens talkshow met Jeroen Pauw doen

Op de vraag of Jinek een talkshow met haar mentor Jeroen Pauw zou willen presenteren, zegt zij: “Natúúrlijk, maar ik betwijfel of dat er snel van komt, want met Paul Witteman heeft hij een perfect tv-huwelijk.” Voor haar gevoel is Jinek (34) “genadeloos afgestraft” voor haar “ogenschijnlijke fout” in een gesprek, afgelopen voorjaar, met PvdA-leider Diederik Samsom. Toen leek de presentatrice te geloven dat een middeninkomen 150.000 euro bedraagt. Dat kwam haar op een hoop kritiek te staan. Jinek:

“Ik vond de repercussies en reacties disproportioneel. Ik doe gewoon mijn werk, ik bereid mij goed voor, verdiep mij in mensen. Ik zal nooit buigen voor kritiek, maar als ik dit werk niet meer doe, zal ik dát in ieder geval niet missen.”

    • Danielle Pinedo