Vuelta van start - Movistar troeft Rabobank net af in ploegentijdrit

De Rabobankploeg tijdens de ploegentijdrit vanavond in de Vuelta. Foto screenshot NOS

Movistar heeft vanavond de ploegentijdrit in de Ronde van Spanje gewonnen. De ploeg van titelverdediger Juan Jose Cobo had in de straten van Pamplona 18.51 minuten nodig om het 16,2 kilometer lange parcours te voltooien. De Nederlandse Rabobankploeg eindigde als tweede.

Rabobank leek lange tijd op de overwinning af te stevenen, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de tweede plaats. Na dit weekend zullen de renners direct al de bergen in gaan. Daar liggen opnieuw kansen voor de Nederlanders, met name voor klimmers Robert Gesink en Bauke Mollema.

De ploegentijdrit van Rabobank vandaag:

Rabobank klokte dankzij een uitstekend tweede deel een tijd van 19.01 minuten en zag de andere ploegen zich daar een voor een op stukbijten. Lars Boom, die zijn wiel als eerste over de streep had gedrukt, begon al voorzichtig aan de leiderstrui te denken. Movistar, dat als laatste van start was gegaan, verstoorde die droom echter door tien seconden onder de tijd van Rabobank te duiken.

In plaats van Boom mocht de Spanjaard Jonathan Castroviejo in Pamplona de eerste leiderstrui aantrekken. Omega Pharma en BMC strandden net als Rabobank op tien seconden. Garmin eindigde na een val van onder anderen Thomas Dekker als voorlaatste.

De zege voor Movistar:

    • Niels Posthumus