Maar beleggers geloven niet in de voetballer

Sir Alex Ferguson mag dan overtuigd zijn van de kwaliteiten die Robin van Persie op het EK goed verborgen hield, beleggers zijn dat niet. De Schotse trainer van Manchester United roemde de komst van de Nederlandse voetballer, maar op de beurs daalde het aandeel van de Noord-Engelse club. ‘ManU’ werd vorige week naar de beurs in New York gebracht. Na de transfer daalde de koers van het aandeel tot onder de introductieprijs van 14 dollar. Beleggers vinden 24 miljoen pond voor een 29-jarige spits blijkbaar te veel geld. Nog voordat de transfer beklonken was, liet bondscoach Louis van Gaal weten dat Van Persie niet meer de eerste spits in het Nederlands elftal is. Zou Van Gaal zich deze week moeten melden bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC wegens handel met voorkennis?