'Kleine jongen' Van Persie maakt klapper

Hij had naar „de kleine jongen” in zijn binnenste geluisterd en was er snel uit. Dat zei Van Persie gisteren bij de presentatie van zijn nieuwe club Manchester United.

Als hij naar zijn portemonnee had geluisterd, was hij er waarschijnlijk ook snel uit geweest. De club uit Manchester betaalt Arsenal 24 miljoen pond (30,5 miljoen euro) voor de spits. Van Persie is daarmee de op twee na duurste Nederlandse voetballer ooit en sinds afgelopen week ook de duurste bankzitter bij het Nederlands elftal. Daar moet hij Klaas-Jan Huntelaar – door Schalke 04 in 2010 voor slechts 14 miljoen euro gekocht – voorlopig voor laten gaan. Van Persie gaat volgens Britse media wekelijks rond de 235.000 pond (299.305 euro) verdienen. Had hij misschien vroeger ook al van gedroomd.

... en dalers

Maar beleggers geloven niet in de voetballer

Sir Alex Ferguson mag dan overtuigd zijn van de kwaliteiten die Robin van Persie op het EK goed verborgen hield, beleggers zijn dat niet. De Schotse trainer van Manchester United roemde de komst van de Nederlandse voetballer, maar op de beurs daalde het aandeel van de Noord-Engelse club. ‘ManU’ werd vorige week naar de beurs in New York gebracht. Na de transfer daalde de koers van het aandeel tot onder de introductieprijs van 14 dollar. Beleggers vinden 24 miljoen pond voor een 29-jarige spits blijkbaar te veel geld. Nog voordat de transfer beklonken was, liet bondscoach Louis van Gaal weten dat Van Persie niet meer de eerste spits in het Nederlands elftal is. Zou Van Gaal zich deze week moeten melden bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC wegens handel met voorkennis?