‘Kleine jongen’ Van Persie maakt klapper

Hij had naar „de kleine jongen” in zijn binnenste geluisterd en was er snel uit. Dat zei Van Persie gisteren bij de presentatie van zijn nieuwe club Manchester United.

Als hij naar zijn portemonnee had geluisterd, was hij er waarschijnlijk ook snel uit geweest. De club uit Manchester betaalt Arsenal 24 miljoen pond (30,5 miljoen euro) voor de spits. Van Persie is daarmee de op twee na duurste Nederlandse voetballer ooit en sinds afgelopen week ook de duurste bankzitter bij het Nederlands elftal. Daar moet hij Klaas-Jan Huntelaar – door Schalke 04 in 2010 voor slechts 14 miljoen euro gekocht – voorlopig voor laten gaan. Van Persie gaat volgens Britse media wekelijks rond de 235.000 pond (299.305 euro) verdienen. Had hij misschien vroeger ook al van gedroomd.