G500

G500

G500 is een groep van ruim elfhonderd jonge Nederlanders die van mening zijn dat het hoog tijd is om allang noodzakelijke hervormingen via het politieke midden te bereiken. G500 constateert politieke stilstand en vergrijzing van de macht. Jongeren nemen nauwelijks deel aan de politiek die hun wereld van morgen vormgeeft. Maar de rekening van het niet-hervormen wordt wél bij deze generatie neergelegd. En zorgt ervoor dat de solidariteit tussen jong en oud steeds meer onder druk staat. G500 vindt het noodzakelijk dat de band tussen jong en oud in stand blijft. Dat is niet mogelijk met de huidige stand van de zorg, het onderwijs, de pensioenen en de arbeidsmarkt. Daarom zijn elfhonderd jonge mensen, via G500, lid geworden van de VVD, het CDA en de PvdA. Met een hervormingsgericht tienpuntenplan onder de arm proberen zij hun partijprogramma’s te beïnvloeden door deel te nemen aan de partijcongressen. Opgericht voor de val van het kabinet-Rutte ging G500 uit van verkiezingen in 2014. Met de verkiezingen zet G500 zich ervoor in dat meer jonge mensen gaan stemmen. Tijdens deze verkiezingen staat het vormen van een duidelijke en oplossingsgerichte coalitie centraal, door een nieuwe manier van stemmen. G500 staat voor politieke vernieuwing, belangrijke hervormingen en is opgericht door Sywert van Lienden.

linkedin.com/ company/g500

@G500NL

facebook.com/ G500NL

Colofon

Redactie NRC

Maarten Huygen (chef Opinie)

Derk Walters (plv. chef Opinie)

Marcel aan de Brugh (Opinie)

Anouk van Kampen (Opinie)

Ronald Leeflang (Opinie)

Dick van Eijk (Projecten)

Marc Leijendekker (Buitenland)

Titia Ketelaar (correspondent in Londen)

Peter van der Ploeg (chef nrc.nl)

Vormgeving

Ris van Overeem (ontwerp van de special)Roos Liefting, Fokke Gerritsma (infographics)

Fotografie

AFP (Stéphane Hessel)Reuters (David Willetts)David Ausserhofer (Wolfgang Gründinger)

G500

Sywert van Lienden (gastredacteur)

Ilse van Eck (projectleider)

Dannes Wegman (illustraties en infographics)

Olaf Pieters & Douwe van Domselaar (spelconcept)

Mede mogelijk gemaakt door

Artbox, Barbara Baarsma, Hidde Boersma, Sylvester Eijffinger, Wolfgang Gründinger, Stéphane Hessel, Lex Hoogduin, Yona Hümmels, Bas Jacobs, Chris ten Kate, Julien Kraakman, Pieter Gerrit Kroeger, Martin Pikaart, Philip de Roo, Martijn Thijssen, Uitgeverij Van Gennep, Marleen Wiedhaup, David Willetts

De rubriek ‘nrc ombudsman’ is gepubliceerd in de krant van gisteren (vrijdag)